Puipuia le ulaula - fa'amaoniga mai tagata mama'i a le matagaluega o fa'alavelave fa'afuase'i i le taulaga

EurekAlert!ofo atu i ofisa fa'amatalaga fa'alaua'itele agava'a totogi avanoa i se auaunaga fa'asoa fa'asalalauga fa'atuatuaina.

O se su'esu'ega fou mai le Prevention Research Center o le Pacific Institute for Research and Evaluation ua ofoina mai ai se malamalamaga loloto i le ulaula i tagata mama'i i totonu o se matagaluega o faalavelave tutupu faafuasei i le taulaga.

O le su'esu'eina o tagata mama'i i totonu o matagaluega o fa'alavelave fa'afuase'i i le taulaga e taua tele ona o nei tagata mama'i e ulaula sikaleti ma fa'aoga isi vaila'au i le maualuga atu nai lo le faitau aofa'i lautele.

O nei suʻesuʻega e faʻaalia ai, i totonu o le taulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi maʻi, oi latou o loʻo feagai ma faʻalavelave faʻale-aganuʻu, e pei o le leai o se galuega ma le le lava o meaʻai, atonu e sili atu ona afaina i le faʻaleagaina o le soifua maloloina.

Ua faapea mai le tusitala taʻitaʻi o Dr. Carol Cunradi: “E tatau i fomaʻi ona mafaufau i mea e pei o le faaaogāina o le polysubstance ma faafitauli tau le tamaoaiga a o latou suʻesuʻeina tagata mamaʻi e lē tagolima e ulaula ma faia ni fuafuaga e faamuta ai togafitiga.

Punavai: Cunradi, Carol B., Juliet Lee, Anna Pagano, Raul Caetano, ma Harrison J. Alter."Eseesega o Itupa i le ulaula tapaa i totonu o se Faʻataʻitaʻiga a le Matagaluega o Faalavelave Tutupu Faafuasei."Malamalamaga o le Fa'aaogaina o Tapaa 12 (2019): 1179173X19879136.

O le PIRE ose fa'alapotopotoga tuto'atasi, e leai ni fa'alupega o lo'o tu'ufa'atasia le poto fa'asaienisi ma fa'ata'ita'iga fa'amaonia e fa'atupu ai fofo e fa'aleleia atili ai le soifua maloloina, saogalemu ma le soifua manuia o tagata ta'ito'atasi, nu'u, ma malo i le lalolagi.http://www.pire.org

O le Prevention Research Center (PRC) o le PIRE o se tasi o nofoaga autu e 16 o loʻo lagolagoina e le National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA), o le National Institutes of Health, ma e naʻo le tasi e faʻapitoa i le puipuiga.O le taulai a le PRC o le faia lea o su'esu'ega ina ia malamalama atili ai i si'osi'omaga fa'ale-agafesootai ma fa'aletino o lo'o a'afia ai amioga a tagata ta'ito'atasi e o'o atu ai i le fa'aaoga sese o le ava ma fualaau fa'asaina.http://www.prev.org

O le Resource Link for Community Action e tuʻuina atu faʻamatalaga ma taʻiala faʻatino i ofisa ma faʻalapotopotoga a le setete ma nuʻu ma faʻalapotopotoga, fai tulafono, ma tagata lautele o loʻo fiafia i le tetee atu i le ava malosi ma isi fualaau faasaina ma le faʻaaoga sese.https://resources.prev.org/

If you would like more information about this topic, please call Sue Thomas at 831.429.4084 or email her at thomas@pire.org

Fa'asalaga: AAAS ma EurekAlert!e le nafa ma le sa'o o fa'asalalauga fa'asalalau na lafoina i le EurekAlert!e ala i fa'alapotopotoga tu'ufa'atasi po'o le fa'aogaina o so'o se fa'amatalaga e ala i le EurekAlert system.


Taimi meli: Nov-05-2019
WhatsApp Online Chat!